Blog Mekanik Bisnes » Blog Archives

Tag Archives: Azizan Osman

Azizan Osman Tip Motivasi Tips Perniagaan

Bagaimana Azizan Osman KAYA dan Buat Duit?

Published by:

Bismillah..Azizan Osman

Usia saya sebaya dengan Azizan Osman. Tapi beliau kaya dulu dari saya. Dia terduduk dan cepat bangkit. Saya Play Safe tak berapa sakit, berada dalam comfort zone akhirnya saya lena tertidur berapa tahun tak bangkit-bangkit. Itu beza kasar saya dengan beliau. Jadi, bagaimana Azizan Osman kaya dan buat duit?

Jom kita selongkar!

Bagi makluman anda… Continue reading

Tips Perniagaan

Empat OP yang melajukan perniagaan anda #1

Published by:

UBER dan GRABCar

Bismillah..

Agak menarik hari ni bila saya dapat kumpulkan empat OP yang menjadikan punca seorang peniaga itu melebatkan pendapatan bisnes mereka atau melipat gandakan punca pendapatan mereka. Macam kebetulan pulak perkataan itu tercipta ye?

Ok,

Apa empat OP tu ye..

  1. OPM – Other People Money
  2. OPE – Other People Effort
  3. OPT – Optimization
  4. OPP – Opportunities

Haha.. Dah tahu kan? Ok lah itu je untuk kali ni.. Continue reading