Blog Mekanik Bisnes » Blog Archives

Tag Archives: facebook

Tip Motivasi Tip Pemasaran

Bersediakah Kita Menghadapai Cabaran Baru?

Published by:

Bismillah..
Fuhhh… Bisul di betis saya sudah semakin susut dan saya dapat berjalan seperti biasa. Nampaknya doktor beri saya dua jenis antibiotik berbentuk kapsul untuk di habiskan dan kini ia hanya tinggal beberapa butir sahaja lagi.
Memang menyeksakan bila kita di timpa penyakit dari satu ke satu yang lain, dari sembuh yang tu, datang yang lain pula bergilir-gilir. Agaknya kalau Tuhan berikan saya all in one dalam satu masa mungkin saya langsung tak dapat bangun. Syukur… Harapan saya ini adalah penyakit terakhir saya kerana banyak kerja yang saya perlu buat bagi merialisasikan impian tahun 2014 ni.
Bisnes Online Tip Pemasaran Tips Perniagaan

Teknik Iklan di Facebook

Published by:

Bismillah…

Sebenarnya jika nak senaraikan teknik beriklan di facebook banyak. Tapi di sini saya cuba memberikan tips yang paling utama terlebih dahulu.
Memandangkan facebook adalah satu laman sosial yang paling tip top masa ini, dengan secara automatisnya pastinya bagi seorang peniaga yang ingin promosikan jualannya akan mengambil kesempatan berniaga di facebook memandangkan jumlah ahlinya sudah mencecah 1.19 billion pengguna aktif bulanan. Cuma masalah yang selalu dihadapi bila peniaga mengiklan tetapi tidak ramai yang membeli produk mereka. Adakah terdapat mana-mana kesilapan?
Bisnes Online Tips Perniagaan

Waktu Paling Ramai Buka Facebook

Published by:

Bismillah…

pemasaran facebook

Hari ini agak kelewatan menulis entri blog. Tak tahulah, badan letih semacam selepas balik dari Johor Bahru semalam.

Ok lah kita teruskan blog ini dengan entri waktu paling ramai orang buka fb. Bagi seorang peniaga adalah penting untuk kita tahu waktu paling ramai orang yang sedang ber-fb. Sebab apa ye? Sebab kalau kita update waktu yang tak ramai orang contohnya jam 4 pagi, nanti yang mana mereka yang sedang ber-online jam 8 pagi takkan nampak update kita yang dah tenggelam dengan newsfeed orang lain.

Continue reading