Blog Mekanik Bisnes » Blog Archives

Tag Archives: Jutawan

Azizan Osman Tip Motivasi Tips Perniagaan

Bagaimana Azizan Osman KAYA dan Buat Duit?

Published by:

Bismillah..Azizan Osman

Usia saya sebaya dengan Azizan Osman. Tapi beliau kaya dulu dari saya. Dia terduduk dan cepat bangkit. Saya Play Safe tak berapa sakit, berada dalam comfort zone akhirnya saya lena tertidur berapa tahun tak bangkit-bangkit. Itu beza kasar saya dengan beliau. Jadi, bagaimana Azizan Osman kaya dan buat duit?

Jom kita selongkar!

Bagi makluman anda… Continue reading

Bisnes Online Irfan Khairi Tip Motivasi Tips Perniagaan

Rahsia JUTAWAN Internet Irfan Khairi.

Published by:

Buku rahsia jutawan internet

Bismillah,

Siapa yang belum kenal Irfan Khairi angkat tangan..!

Hehehe..

Tak kisahlah kenal ke tidak. Tapi di zaman saya, saya menganggap beliaulah jutawan perniagaan internet melayu yang pertama di Malaysia yang menjadi perbualan dan tersohor waktu tu. Sehingga sekarang, beliau masih mengekalkan momentum jutawan tersebut.

Menjadi jutawan seawal usia 25 tahun. Pada waktu tu saya belum kenal beliau lagi sehinggalah pada tahun 2007 saya terbaca akhbar mengisahkan kejayaan beliau seterusnya menjadi tarikan minat saya yang pada ketika itu hanya menjalankan bisnes mail order konvensional.

Bermula dari Continue reading

Tips Perniagaan

Bila ada MASALAH, ada juga la BISNES

Published by:

orang kaya

Bismillah..

Manusia tak boleh lari dari masalah. Orang kaya pun ada masalah tersendiri, jangan ingat diorang tu memanjang je senang. Bak kata Kasim Baba kepada adiknya Ali Baba “..orang kaya pun sessakk jugak daa..” Hehehe…

Bisnes ini sangat luas. Seperti masalah orang kaya anda rasa apa yang membolehkan anda buat duit dari mereka? Takpe, kalau sempat saya kupas kat sini, saya akan masukkan tipsnya. Kalau tak, tunggu NEXT EPISODES.. Haha macam dalam TV plak ye.. Continue reading

Bisnes Online

Menjadi Jutawan Domain?

Published by:

Bismillah

Baru-baru ni ada la pelanggan saya bertanya berkenaan jutawan domain mesej melalui Whatsapp. Berapa modal nak mula?
Puas gak la nak fikir, bila masa plak aku ada cakap pasal jutawan domain ni? Kat blog ke? Kat e-mel ke? Ke…. kat e-book terbaharu aku dan pakej-pakejnya? *Kemaskini. (Ebook tersebut serta pakejnya tidak lagi dijual, tetapi telah dikemaskini dengan tajuk baru tanpa pakej).
Atau dia ni salah orang, atau ada orang guna nama aku..? Betul-betul saya nak ingatkan balik. So, saya balas la mesej dia, saya tanya la semua tu… Saya pun beritahu juga walau saya ada buat servis setting domain, rasanya tak pernah saya bercakap mengenai jadi jutawan dengan domain sahaja.
Rupa-rupanya beliau nak survey pendapat saya berkenaan sebuah laman web yang mengatakan dengan domain seseorang tu boleh jadi jutawan. Kalau saya kata ok, saya rasa beliau dah beli dah e-book tu. Bila dah whatsapp, tak dapat la saya terangkan segalanya berkenaan domain dan saya sempat terangkan berkenaan reseller sahaja.

Continue reading