Blog Mekanik Bisnes » Blog Archives

Tag Archives: pemasaran

Tip Pemasaran Tips Perniagaan

Teknik pemasaran dengan platform yang menaikkan jenama

Published by:

Media Jenama

Bismilllah

Jenama sangat penting. Jenama hebat dan kuat membuatkan jualan akan hadir sendiri. Jenama juga adalah salah satu kaedah softselling yang paling halus kerana dari seseorang yang tidak dikenali akan menjadi kawan. Dari kawan menjadi suka berkawan dan dari suka berkawan akan menjadi pelanggan. Jika anda nak menaikkan branding dalam dunia online ni ada banyak platform yang boleh menaikkan jenama.

Tempat yang anda boleh lakukan antaranya…

Facebook profil

Bagi orang baru, Continue reading

Tip Pemasaran Tips Perniagaan

Bagaimana menggunakan pemasaran PERCUMA seperti FB Profil

Published by:

fb profil

Bismillah,

Lebih ramai yang bertanya berkenaan FB Ads berbanding FB Profil. Nampaknya FB Ads lebih glamer dari fb profil yang mudah dan yang bestnya dengan fb profil, anda tak perlu keluar duit satu sen pun!

Tak salah jika anda nak guna fb ads. Pastikan anda punyai modal dan belajar dari guru yang betul. Kalau tak, merana beb! Duit melayang cam tu je..

Bukan nak takutkan dan suh pilih belajar dengan saya berkenaan FB profil (Hehehe..). Tapi tanya sendiri dengan guru fb ads yang anda follow.

Tapi kenapa tak belajar yang sah-sah percuma? Lambat hasilnya? Hoho.. Saya rasa ada teknik yang anda belum guna ni.. Continue reading

Bisnes Online

Bagaimana nak dapatkan idea tulis e-book?

Published by:

Pemasaran gerilla
Pada pertengahan bulan Oktober 2015 saya telah pun siapkan e-book ‘Tips Bisnes FB‘ beserta pakej 5 e-book pelengkap yang diberikan percuma. Laman web dan program affiliate telah disediakan peringkat demi peringkat menjalani penambah baikan selepas itu. Tahun 2017 saya sudah kemaskini dan tajuk ebook sudah berbeza. Sayangnya tiada lagi ebook sampingan percuma. Tetapi jangan risau, ia tetap ada kelebihan tersendiri.

Continue reading