Blog Mekanik Bisnes » Blog Archives

Tag Archives: pendapatan

Tip Motivasi

Individu Paling Kaya di Malaysia tahun 2016-2017

Published by:

Bismillah..

Berikut di bawah adalah senarai individu paling kaya di Malaysia tahun 2016-2017. Seperti pos saya sebelum ni saya juga mahu menjadi kaya dan berjaya seperti mereka. Dulu saya tak kisah pasal duit. Sebab tu jadi suam-suam kuku je bisnes. Tiada matlamat jelas. Tiada perkara nak diubah atau yang dimahukan dalam hidup.

Oleh itu kita perlu berazam dan bertindak setelah merancang dan berstrategi dengan membuat matlamat yang jelas. Kali ni takde gambar saya nak tunjuk. Tapi saya sediakan ranking ke-tama 😀 hingga ke-50 senarai individu terkaya. Moga-moga suatu hari nanti siapa yang membaca pos dalam blog ni akan berada dalam ranking ni. Amin… Continue reading

Bisnes Online

Menjadi Jutawan Domain?

Published by:

Bismillah

Baru-baru ni ada la pelanggan saya bertanya berkenaan jutawan domain mesej melalui Whatsapp. Berapa modal nak mula?
Puas gak la nak fikir, bila masa plak aku ada cakap pasal jutawan domain ni? Kat blog ke? Kat e-mel ke? Ke…. kat e-book terbaharu aku dan pakej-pakejnya? *Kemaskini. (Ebook tersebut serta pakejnya tidak lagi dijual, tetapi telah dikemaskini dengan tajuk baru tanpa pakej).
Atau dia ni salah orang, atau ada orang guna nama aku..? Betul-betul saya nak ingatkan balik. So, saya balas la mesej dia, saya tanya la semua tu… Saya pun beritahu juga walau saya ada buat servis setting domain, rasanya tak pernah saya bercakap mengenai jadi jutawan dengan domain sahaja.
Rupa-rupanya beliau nak survey pendapat saya berkenaan sebuah laman web yang mengatakan dengan domain seseorang tu boleh jadi jutawan. Kalau saya kata ok, saya rasa beliau dah beli dah e-book tu. Bila dah whatsapp, tak dapat la saya terangkan segalanya berkenaan domain dan saya sempat terangkan berkenaan reseller sahaja.

Continue reading