Blog Mekanik Bisnes » Blog Archives

Tag Archives: percuma

Tips Perniagaan

Mana lagi Best – PERCUMA VS BERBAYAR

Published by:

Bismillah…
Di internet dewasa ini sudah banyak program, perisian, produk digital seperti ebook dan banyak lagi yang boleh di muat turun dengan percuma atau boleh didapati secara PERCUMA sahaja. Kita hanya perlu mencari sahaja lagi atau akan terjumpa secara tidak sengaja berkenaan perkara yang kita bincangkan ini.
Secara umumnya kesemua program ini terbahagi kepada dua. Yang bersyarat dan juga yang tanpa syarat. Maksud saya yang bersyarat itu kita perlu jadi subscriber terlebih dahulu dengan mengisikan borang online yang biasanya ringkas sahaja seperti nama dan alamat emel barulah kita dapat download atau muat turun program tersebut. Maksud saya dengan muat turun tanpa syarat itu pula, anda hanya perlu klik dan terus boleh muat turun.

Continue reading

Irfan Khairi Tips Perniagaan

Ilmu PERCUMA bagus, tapi lebih baik cari MENTOR bisnes.

Published by:

Bismilllah..

Pelaburan ilmu sangat penting. Jangan mengharapkan yang percuma sahaja sebab semakin banyak anda cari dan dapatkan tip yang percuma anda akan overload dengan ilmu tetapi tiada tindakan yang betul untuk berjaya. Anda tidak dipandukan dengan keperluan sebenar anda. Tempoh untuk anda berjaya mungkin akan lebih lambat. Mungkin juga akan kurang berjaya.

Masa, tenaga dan oleh kerana nak jimat kos, wang anda keluar juga tanpa anda sedari.

Tidak dinafikan ada individu yang berjaya hanya dengan memperolehi ilmu dari tips yang percuma sahaja. Mereka sangat menghargai ilmu. Ilmu tersebut tepat dengan apa yang dicari selama ini dan mereka bersungguh-sungguh untuk berjaya dengan mengaplikasikannya dan faham dengan apa yang disampaikan. Ia tidak jadi jika anda salah faham atau tersilap memahami ilmu tersebut.

Oh ye, apa maksud overload ilmu tu Continue reading

Tip Pemasaran Tips Perniagaan

Bagaimana menggunakan pemasaran PERCUMA seperti FB Profil

Published by:

fb profil

Bismillah,

Lebih ramai yang bertanya berkenaan FB Ads berbanding FB Profil. Nampaknya FB Ads lebih glamer dari fb profil yang mudah dan yang bestnya dengan fb profil, anda tak perlu keluar duit satu sen pun!

Tak salah jika anda nak guna fb ads. Pastikan anda punyai modal dan belajar dari guru yang betul. Kalau tak, merana beb! Duit melayang cam tu je..

Bukan nak takutkan dan suh pilih belajar dengan saya berkenaan FB profil (Hehehe..). Tapi tanya sendiri dengan guru fb ads yang anda follow.

Tapi kenapa tak belajar yang sah-sah percuma? Lambat hasilnya? Hoho.. Saya rasa ada teknik yang anda belum guna ni.. Continue reading