Bisnes Online

Bagaimana nak dapatkan idea tulis e-book?

Published by:

Pemasaran gerilla
Pada pertengahan bulan Oktober 2015 saya telah pun siapkan e-book ‘Tips Bisnes FB‘ beserta pakej 5 e-book pelengkap yang diberikan percuma. Laman web dan program affiliate telah disediakan peringkat demi peringkat menjalani penambah baikan selepas itu. Tahun 2017 saya sudah kemaskini dan tajuk ebook sudah berbeza. Sayangnya tiada lagi ebook sampingan percuma. Tetapi jangan risau, ia tetap ada kelebihan tersendiri.

Continue reading

Bisnes Online

Menjadi Jutawan Domain?

Published by:

Bismillah

Baru-baru ni ada la pelanggan saya bertanya berkenaan jutawan domain mesej melalui Whatsapp. Berapa modal nak mula?
Puas gak la nak fikir, bila masa plak aku ada cakap pasal jutawan domain ni? Kat blog ke? Kat e-mel ke? Ke…. kat e-book terbaharu aku dan pakej-pakejnya? *Kemaskini. (Ebook tersebut serta pakejnya tidak lagi dijual, tetapi telah dikemaskini dengan tajuk baru tanpa pakej).
Atau dia ni salah orang, atau ada orang guna nama aku..? Betul-betul saya nak ingatkan balik. So, saya balas la mesej dia, saya tanya la semua tu… Saya pun beritahu juga walau saya ada buat servis setting domain, rasanya tak pernah saya bercakap mengenai jadi jutawan dengan domain sahaja.
Rupa-rupanya beliau nak survey pendapat saya berkenaan sebuah laman web yang mengatakan dengan domain seseorang tu boleh jadi jutawan. Kalau saya kata ok, saya rasa beliau dah beli dah e-book tu. Bila dah whatsapp, tak dapat la saya terangkan segalanya berkenaan domain dan saya sempat terangkan berkenaan reseller sahaja.

Continue reading