Category Archives: Facebook

Blogger Facebook Tutorial

Popups FB Fanpage Like yang Mesra Pembaca

Published by:

Bismillah,

fb like mesra pembaca
Hari ni, atas permintaan sahabat di facebook, saya buatkan tutorial khas di muatkan di sini. Kalau nak jelaskan berkenaan kod HTML, ia lebih jelas untuk di terangkan di sini berbanding di ruangan mesej facebook. Sepatutnya hari ini saya tidak menulis di sini kerana saya sudah pun menyediakan entri di blog lama saya di www.h2jbiz.blogspot.com, tetapi di sana jugalah saya test fb fanpage like popups yang saya sifatkan lebih mesra pembaca berbanding popup yang lain sebab…
  • Tiada paksaan bagi masa menunggu lama..
  • Tiada paksaan untuk ‘Like’ (huhu..)
  • Tiada paksaan untuk tutup popups sebab ia tidaklah mengacau ruang.
  • Punyai butang ‘Close’
  • Bentuk yang simple tetapi menarik
  • Akan mengikut skrol (cara memujuk yang halus untuk ‘Like’)
Anda boleh Copy and Paste kod atau skrip di bawah…
Blogger Facebook

Opt-In Autoresponder dari Malaysia – Popups

Published by:

Bismillah,

emelmatik opt-in tepi
Jika kita nak lebih berjaya dalam bisnes online ni atau dalam erti kata lain dalam pemasaran perniagaan internet ini kita perlu ada satu alat yang dipanggil autoresponder. Autoresponder ni pula ada dua. Samada yang berbayar atau pun yang percuma. Yang percuma saya memang cadangkan kepada newbie atau orang yang baru nak belajar dalam pemasaran bisnes online. Tetapi kita tak dapat pakai berterusan untuk yang percuma ini kerana kebiasaannya ia sangat limited dan ada juga yang penuh dengan iklan-iklan kepada subscriber kita.
Saya gunakan sebuah autoresponder dari Malaysia. Saya tak risau jika menghadapi masalah teknikal atau bahasa kerana saya boleh menghubungi terus pemilik autoresponder ini dengan mudah. Itu adalah sebab kedua sebenarnya.. hehe..

Continue reading